Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

NO sex in the city!


Kανόνες ένδυσης -ακόμη και στα εσώρουχα- επιβάλλει με οδηγία που έστειλε στο προσωπικό της, η UBS, μια ελβετική τράπεζα επενδύσεων, η οποία θεωρεί ότι το "σοβαρό" προφίλ της δε συνάδει με τις σύγχρονες ενδυματολογικές τάσεις.  Δεν ξέρουμε ποιές θα είναι οι αντιδράσεις, αλλά η ανάγνωση των οδηγιών, μπορεί να εκνευρίσει τον οποιονδήποτε.

Οπως αναφέρει το έγγραφο οι γυναίκες υπάλληλοι θα πρέπει να προτιμούν τα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος, να αποφεύγουν τα εντυπωσιακά κοσμήματα ενώ το μανικιούρ τους οφείλει να είναι διακριτικό. Δεν επιτρέπονται τα ψεύτικα νύχια, ενώ στους άνδρες συστήνεται να επιλέγουν γραβάτες που ταιριάζουν με τη φυσική δομή του προσώπου τους. 

Συνεχίζουμε...
 Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τις στενές φούστες, τα πολύ ψηλά τακούνια, ενώ tattoo, piercing και αλυσίδες στο πόδι θεωρούνται εντελώς απαράδεκτα και αταίριαστα με την επαγγελματική εικόνα που θέλει η Τράπεζα για τους υπαλλήλους της.

Οσοι βάφουν τα μαλλιά τους θα πρέπει να φροντίζουν να ανανεώνουν τη βαφή συχνά για να μην υπάρχει διχρωμία στα μαλλιά, ενώ για τους άνδρες συστήνεται το κλασικο κοστούμι, χωρίς εξαντρίκ επιλογές στη γραβάτα, αλλά και στις κάλτσες. 

Οι χρωματιστοί σκελετοί στα γυαλιά απαγορεύονται και ούτω καθεξής...
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να  παίρνουν την άδεια του προϊσταμένου τους για να βγάλουν το σακάκι τους και μάλιστα θα πρέπει να το ζητάνε αυτό μόνο σε περίπτωση καύσωνα.
Ο κατάλογος με τις οδηγίες είναι περί τις 40 σελίδες και έχει εφαρμοστεί ήδη σε 5 γραφεία της εταιρείας.

Τι να πει κανείς...

otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου