Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πρωκτικό σεξ: απαγορευμένη απόλαυση;



Σίγουρα ένα από τα θέματα ταμπού που δυσκολευόμαστε να συζητήσουμε είναι το πρωκτικό σεξ! Την ηθική του θέματος όμως θα την αφήσουμε στην άκρη.

Καθένας και καθεμία μας με βάση τις αρχές του/της, τις πεποιθήσεις και τα θέλω του/της στον έρωτα θα κάνει τις επιλογές της. Εδώ θα σταθούμε στο σημείο εκείνο που αφορά την υγεία μας και πως θα αποφύγουμε κινδύνους και δυσάρεστες συνέπειες.

Πόσο ευνοεί το πρωκτικό σεξ τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων;

Το σίγουρο είναι ότι και στο πρωκτικό σεξ η μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων είναι πιθανή αν καταργήσουμε το προφυλακτικό. Ο κίνδυνος για HPV, χλαμύδια, γονόρροια, έρπητα, AIDS κ.α. θα είναι πάντα πιθανός χωρίς τις τυπικές προφυλάξεις. Μάλιστα αυτός ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες λόγω του ότι... το γυναικείο έντερο μπορεί να μολυνθεί εύκολα και μάλιστα χωρίς εμφανή συμπτώματα. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί πυελική φλεγμονή με τον κίνδυνο της στείρωσης και της εξωμήτριας κύησης. Επίσης παρατηρούνται κάποιες φορές τραυματισμοί που δημιουργούν πρόβλημα στην διαδικασία της αφόδευσης και εμφάνιση ακράτειας.

Προφυλάσσοντας και τον σύντροφο μας

Όμως και τον σύντροφο μας δεν πρέπει να τον αφήνει αδιάφορο το θέμα της υγείας ακόμα κι αν βρισκόμαστε μέσα σε μια σταθερή μόνιμη σχέση. Οι μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να προέλθουν από την πρωκτική επαφή, όσο τυπική κι αν είναι η γυναίκα με την καθημερινή της υγιεινή, είναι συχνότερες από την παραδοσιακή διείσδυση του πέους στον γυναικείο κόλπο. Επιπλέον πάντα υπάρχει η περίπτωση τραυματισμών του πέους αφήνοντας του μια όχι τόσο ευχάριστη ανάμνηση από την ερωτική μας συνεύρεση.

Τελικά το πρωκτικό σεξ είναι ερεθιστικό;

Στον πρωκτό βρίσκονται νευρικές απωλήξεις που επιτρέπουν τον σεξουαλικό ερεθισμό. Αν πάλι πονάτε τότε κάποια λιπαντική κρέμα και η υπομονή του συντρόφου σας θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε. Πάντως μη ξεχνάτε μέσα στον ερωτικό παροξυσμό να αλλάξετε προφυλακτικό αν θελήσετε τη διείσδυση του πέους και στον γυναικείο κόλπο. Αλλιώς το παλιό προφυλακτικό θα μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στον κόλπο σας και την επόμενη θα κλείνετε ραντεβού με το γυναικολόγο.

Η επιλογή είναι δική σας, … αλλά μη ξεχνάτε ότι το προφυλακτικό δεν μειώνει την απόλαυση του σεξ, αντίθετα μας γλυτώνει από πολλούς μπελάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου